"McflurrY MenaiP KeyboardnyA''

bermulanya sebuah cerita
mcflurry20.blogspot.com

Thursday, 23 June 2011

BERIBU SESALAN

#16




AKU BENCI KAU I HATE YOU AKU BENCI KAU I HATE YOU AKU BENCI KAU I HATE YOU




ku susuri malan ini
yang tidak berbintang sunyi sepi
juga rembulan dah menghilang
dalam kelam ku sendiri


ku mencari hembus bayu
yang selalu membisik madah rindu
 kini membisu dalam sayu
tidak ku temukan suaramu




kekasihku  dijalan hanya berliku
di sangat ku perlukan mu
tertutup juga segalanya terhadap mu
 disini ku tersedu-sedu




setelah cinta pergi
ku mengusung duka ini diiringi
kisah janji dimungkiri lagi...
dimungkiri lagi




sia-sia ku mencintaimu
setia padamu
percayakanmu



sebak dadaku 
retak hatiku 
luka jiwaku
dihiris pilu



BLA LAA DALAM HIDUP AKU.. AKU BENCI KAU... AKU BENCI KAU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!







Sunday, 19 June 2011

CINTA KAU DAN AKU =(

#15


HatiKU HatiMU...
menjadi satu CINTA
ku rasa HADIRMU menyempurnakan aku
tapi.. cinta BUKAN milik kita
semua HARUS berakhir..

cinta KAU dan AKU
takkan MUNGKIN bersatu
UNTUK saat ini di dunia ini
mungkin KITA bersama, nanti di atas SANA
biar ku SETIA menjaga cintaMU
selamanya....

tapi cinta bukan MILIK kita 
semua harus BERAKHIR
CINTA kau dan aku
 TAKKAN mungkin bersatu
untuk SAAT ini di DUNIA ini



HATI INI HATI INI HATI NI HATI INI HATI INI HATI INI HATI INI HATI INI HATI INI HATI INI

Saturday, 18 June 2011

baby baby baby...

#14

baby
atau budak kecil 
yang masih mendapat tempat dihati orang
dengan menggunakan muka yang comel pasti mereka akan dicium..
untungnya jadi baby..
smu orang nak cium..
hehehe.. 
sepanjang cuti sem nie jugak..
tuu laa keja aku.. mencari baby untuk bermain..
mereka memang comel..
gerammmmmm..
mmmmmmm.. bile nangis tuu yang xcomel..
sakit hati lak.. hehhe.
pape.. korang akan dapat layanan khas hanya ketika baby.
lepas tuu sory.. tidak akan dilayan seperti dahulu..hheheh...
baru lahir hingga 3tahun.. pastu sory laa..
dah peringkat kanak2 ..
lecehh.. hahhaa.. so, hargailaa..
nie gambar baby2 yang aku jumpa sepanjang sem..


 budak nie.. nama dia AUNNI IRDINA 2THN STGH
mama mengasuh dia nie.. byk akal nie. suka kacau orang
gemok sesangat.. hahha.. buncitt..


 nie pulak nama dia ARMAN IRFAN 3THN
anak kak e(cousin) aku.merangkap anak buah aku.. 
hype active dia nie.. die suka panggil daddy dia
dd..dd..dd.. haha.. chomel gler..


 nie lak adik kepada irfan.. nama dia AFRINA ALEESYA BABY LG
anak buah saya jugak... hehe..comel kan..


 hahha..nie nama dia ASHMAL HEZREQ 2THN
macam bb gurl pun ada gak kadang2.. takut kat org..
anak kak leeza (cousin ) saya .. anak buah jugak laa.. hehhe..

 nie dak kecik nie nama dia ALIA NAJWA BRU NK MASUK 1THUN
hurmm.. manja sgt ngan mama ngan papa dia..
suka nangis tapi dia nangis sopan.. hehe.. slow jee..

 nie gambar dia nangis hahha.. suka masukkan barang pape dlm mulut..huh
anak kak shida (cousin) saya selaku anak buah lagi..

ramai kan anak buah... heheh.. dieorg smu berjaya mengambil hati aku..
cutee laa.... hehehhe.. syg bb..

Saturday, 11 June 2011

gila gila bola =)

#13


okeyh... BOLA SEPAK
first game nie antara 
TERANGGANU -VS- KELANTAN
 saya sokong kelantan sebab dok sana.. 
heheh.. '' gomo kelate gomo''

tapi permainan agak senget... 
tapi adat permainan KALAH dan MENANG
so, permenangnya TERANGGANU
dengan gol.. sebanyak 2-1
tahniah ganu..
kelate.. jgn menyerah.. 
game td terbaik..
saya still sokong kelate walaupun pemain ganu cute2.. ( no20)
 yeahh.. go kelantan go.. jangan nak sedih sangat laa... (^__^)

  muka first game =)
 muka second game (goal kan) hihihi
omg..kalah kee... 
no 20 ganu (manaf) anda nampak bergaya..hahaha

Friday, 10 June 2011

kau masih ada

#12

tersesat malu bertanya
tak tahu ..tak tahu
tahu ke mana
terlalu banyak alasan
duk terdiam

menyusur di kaki lima 
terlihat wajah kelmarin
tersentuh hati bagai luluh

tanya pada pokok..
apa sebab goyang....
jawab angin yang goncang

terbang burung terbang
patah sayap diduga
seandainya rebah 
KAU MASIH ADA

terlalu mahu dan mahu
terlupa apa yang perlu
terlalu banyak alasannya
duduk terdiam

tak mudah namun tak susah
terserah atas pilihan
tersentuh hati mula luluh


KAU MASIH ADA
KAU MASIH ADA
        KAU MASIH ADA......


serabutttt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

#11

alahai..
apa yang aku pikir 
apa yang aku nak
apa yang aku rasa
apa yang aku buat
apa sebenar yang aku harus lakukan

dalam otak
pelbagai - pelbagai benda yang bermain
itu ini itu ini..
bagi ku itu bukan harus dipikirkan
bagi aku itu bukan masalah besar
bagi aku itu bukan soal hidup dan mati

kenapa datang serentak..
boom..boom...boom..BOOMMM....
macam israel kena serang jee...
andai kata itu dugaa dari maha esa 
aku kena terima dengan redha..
kuatkan aku dengan semua ini

serabut
pening
bad mood
xtentu arah..
last2 orang gilalaa..
EXCIDENT HILANG INGATAN...
HAHA HAHA HAHA HAHA 














gambar nie diambil semasa keadaan yang agak serabut.....

Thursday, 2 June 2011

cemburu

#10


memang laa cemburu....
sapa xcemburu..
semua orang cemburu
memang itu mainan cemburu
marah, benci, sakit hati, iri hati..
itulaa penyebab cemburu..
cemburu boleh bahagi pada macam2..
cemburu yang familier , selalunya cemburu ngan kawan, cinta, ngan adik-beradik
itula cemburu....
boleh memusnahkan pelbagai hubungan yang terjalin..
hurmm.. boleh dipanggil pemusnah alam dee
hurmm.. hah.. memang susah if ada persaan cemburu nie
so, nyahh.. pergi jauh2 laa perasaan cemburu...
nyah kau dari ku....