"McflurrY MenaiP KeyboardnyA''

bermulanya sebuah cerita
mcflurry20.blogspot.com

Friday, 15 July 2011

letter for you

#20


















dear you,


I miss you. I miss how you cared for me.
How you always make my day
How you used to cheer me up
and how you make me feel that you love me


I miss everything that used to be WHAT HAPPENED????
  


love,
fatin haifaa (=







Monday, 4 July 2011

HELLO!!! SIALAN DI LUAR

#19


KAU...
BABUN.. PE KAU NAK NGAN AKU..
BERUK... PE LAGI YANG KO NAK KACAU HIDUP AKU
SETAN... KAU MEMANG BAWA SIAL
SIALAN... KAU BERAMBUS LAA DALAM HIDUP AKU..
LANCAU...KAU BUAT LAA KEJA LAIN YANG LEBIH BERFAEDAH..
GILA... KAU MEMANG XTAHU MACAM MANA NAK HARGAI ORANG SEKELILING
FUCKK OFF... KAU XLAYAK BERKAWAN & BERTEMAN NGAN AKU...


ORANG DAH XAMIK TAU PASAL KAU.. KAU SIBUK2 NAK TAHU HAL ORANG.. 
XMALU INI ORANG... AKU MALAS NAK KECOH - KECOH NGAN KAU.. 
KAU N KAU KAU YANG SEANGKATAN AKU XHERAN NGAN KAU  DAN SEKALIAN...
LU BOLEH BLAA.. LAA WEYYHHHH.. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!









MY LIFE MY RULES 
SO KEEP UR NOSE
OUT OF MY BUSINESS

SHITT - I - HATE - PLAYERS - STARKERS - BITCHES -


AWAL- AWAL SEMESTER!!

#18 


semangat... HAHAHAHA...
itu yang dapat ku rasakan..
sopan santun n lemah lembut... HIHIHIHIHIH
itu yang dapat ku gambarkan..
berbagai rupa n fesyen terbaru.. HUHUHUHUH
itu yang dapat ku lihat..


namun, itu masih serupa.. 
xde yang berubah diantara mereka..
hurmm. ''lecturer'' saja yang baru...
namun masih belum kenal siapa mereka...
semua baru...semua belum tunjuk sapa beliau..
hahahahhahah...


pape masih panjang untuk yang harus ditempoh sepanjang sem ini.. =)
good luck n semoga berjaya.. =)








Sunday, 3 July 2011

1 julai 2011

#17


hahahha...
disebalik tarikh nie..
terdapat pelbagai sejarah telah tercipta...
kelakar, sedih, risau, kebimbangan...
hurmm.. macam-macam perasaan ada..
pape pun pada hari itu kami belajar apa..
belajar erti persahabatan, erti kekeluargaan , erti kehidupan
namun itu semua merupakan pengalaman kami...
yang membuat kami belajar sesuatu yang baru..
sesuatu mungkin manis, pahit,tawar, hahahha..
malang tidak berbau....
mengeratkan silaturahim..
semuanya berlaku dengan begitu pantas..
namun, usah dikenang cerita yang sudah berlalu..
biarkan ia menjadi misteri antara mereka berkenaan.. hehehe...
hurmm.... 1.julai.2011 hahahahhaha.. =)


------------------------------------------------------------------------------------______------------------------------------------

Thursday, 23 June 2011

BERIBU SESALAN

#16




AKU BENCI KAU I HATE YOU AKU BENCI KAU I HATE YOU AKU BENCI KAU I HATE YOU




ku susuri malan ini
yang tidak berbintang sunyi sepi
juga rembulan dah menghilang
dalam kelam ku sendiri


ku mencari hembus bayu
yang selalu membisik madah rindu
 kini membisu dalam sayu
tidak ku temukan suaramu




kekasihku  dijalan hanya berliku
di sangat ku perlukan mu
tertutup juga segalanya terhadap mu
 disini ku tersedu-sedu




setelah cinta pergi
ku mengusung duka ini diiringi
kisah janji dimungkiri lagi...
dimungkiri lagi




sia-sia ku mencintaimu
setia padamu
percayakanmu



sebak dadaku 
retak hatiku 
luka jiwaku
dihiris pilu



BLA LAA DALAM HIDUP AKU.. AKU BENCI KAU... AKU BENCI KAU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!







Sunday, 19 June 2011

CINTA KAU DAN AKU =(

#15


HatiKU HatiMU...
menjadi satu CINTA
ku rasa HADIRMU menyempurnakan aku
tapi.. cinta BUKAN milik kita
semua HARUS berakhir..

cinta KAU dan AKU
takkan MUNGKIN bersatu
UNTUK saat ini di dunia ini
mungkin KITA bersama, nanti di atas SANA
biar ku SETIA menjaga cintaMU
selamanya....

tapi cinta bukan MILIK kita 
semua harus BERAKHIR
CINTA kau dan aku
 TAKKAN mungkin bersatu
untuk SAAT ini di DUNIA ini



HATI INI HATI INI HATI NI HATI INI HATI INI HATI INI HATI INI HATI INI HATI INI HATI INI

Saturday, 18 June 2011

baby baby baby...

#14

baby
atau budak kecil 
yang masih mendapat tempat dihati orang
dengan menggunakan muka yang comel pasti mereka akan dicium..
untungnya jadi baby..
smu orang nak cium..
hehehe.. 
sepanjang cuti sem nie jugak..
tuu laa keja aku.. mencari baby untuk bermain..
mereka memang comel..
gerammmmmm..
mmmmmmm.. bile nangis tuu yang xcomel..
sakit hati lak.. hehhe.
pape.. korang akan dapat layanan khas hanya ketika baby.
lepas tuu sory.. tidak akan dilayan seperti dahulu..hheheh...
baru lahir hingga 3tahun.. pastu sory laa..
dah peringkat kanak2 ..
lecehh.. hahhaa.. so, hargailaa..
nie gambar baby2 yang aku jumpa sepanjang sem..


 budak nie.. nama dia AUNNI IRDINA 2THN STGH
mama mengasuh dia nie.. byk akal nie. suka kacau orang
gemok sesangat.. hahha.. buncitt..


 nie pulak nama dia ARMAN IRFAN 3THN
anak kak e(cousin) aku.merangkap anak buah aku.. 
hype active dia nie.. die suka panggil daddy dia
dd..dd..dd.. haha.. chomel gler..


 nie lak adik kepada irfan.. nama dia AFRINA ALEESYA BABY LG
anak buah saya jugak... hehe..comel kan..


 hahha..nie nama dia ASHMAL HEZREQ 2THN
macam bb gurl pun ada gak kadang2.. takut kat org..
anak kak leeza (cousin ) saya .. anak buah jugak laa.. hehhe..

 nie dak kecik nie nama dia ALIA NAJWA BRU NK MASUK 1THUN
hurmm.. manja sgt ngan mama ngan papa dia..
suka nangis tapi dia nangis sopan.. hehe.. slow jee..

 nie gambar dia nangis hahha.. suka masukkan barang pape dlm mulut..huh
anak kak shida (cousin) saya selaku anak buah lagi..

ramai kan anak buah... heheh.. dieorg smu berjaya mengambil hati aku..
cutee laa.... hehehhe.. syg bb..

Saturday, 11 June 2011

gila gila bola =)

#13


okeyh... BOLA SEPAK
first game nie antara 
TERANGGANU -VS- KELANTAN
 saya sokong kelantan sebab dok sana.. 
heheh.. '' gomo kelate gomo''

tapi permainan agak senget... 
tapi adat permainan KALAH dan MENANG
so, permenangnya TERANGGANU
dengan gol.. sebanyak 2-1
tahniah ganu..
kelate.. jgn menyerah.. 
game td terbaik..
saya still sokong kelate walaupun pemain ganu cute2.. ( no20)
 yeahh.. go kelantan go.. jangan nak sedih sangat laa... (^__^)

  muka first game =)
 muka second game (goal kan) hihihi
omg..kalah kee... 
no 20 ganu (manaf) anda nampak bergaya..hahaha

Friday, 10 June 2011

kau masih ada

#12

tersesat malu bertanya
tak tahu ..tak tahu
tahu ke mana
terlalu banyak alasan
duk terdiam

menyusur di kaki lima 
terlihat wajah kelmarin
tersentuh hati bagai luluh

tanya pada pokok..
apa sebab goyang....
jawab angin yang goncang

terbang burung terbang
patah sayap diduga
seandainya rebah 
KAU MASIH ADA

terlalu mahu dan mahu
terlupa apa yang perlu
terlalu banyak alasannya
duduk terdiam

tak mudah namun tak susah
terserah atas pilihan
tersentuh hati mula luluh


KAU MASIH ADA
KAU MASIH ADA
        KAU MASIH ADA......


serabutttt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

#11

alahai..
apa yang aku pikir 
apa yang aku nak
apa yang aku rasa
apa yang aku buat
apa sebenar yang aku harus lakukan

dalam otak
pelbagai - pelbagai benda yang bermain
itu ini itu ini..
bagi ku itu bukan harus dipikirkan
bagi aku itu bukan masalah besar
bagi aku itu bukan soal hidup dan mati

kenapa datang serentak..
boom..boom...boom..BOOMMM....
macam israel kena serang jee...
andai kata itu dugaa dari maha esa 
aku kena terima dengan redha..
kuatkan aku dengan semua ini

serabut
pening
bad mood
xtentu arah..
last2 orang gilalaa..
EXCIDENT HILANG INGATAN...
HAHA HAHA HAHA HAHA 














gambar nie diambil semasa keadaan yang agak serabut.....

Thursday, 2 June 2011

cemburu

#10


memang laa cemburu....
sapa xcemburu..
semua orang cemburu
memang itu mainan cemburu
marah, benci, sakit hati, iri hati..
itulaa penyebab cemburu..
cemburu boleh bahagi pada macam2..
cemburu yang familier , selalunya cemburu ngan kawan, cinta, ngan adik-beradik
itula cemburu....
boleh memusnahkan pelbagai hubungan yang terjalin..
hurmm.. boleh dipanggil pemusnah alam dee
hurmm.. hah.. memang susah if ada persaan cemburu nie
so, nyahh.. pergi jauh2 laa perasaan cemburu...
nyah kau dari ku.... 


Monday, 16 May 2011

bahagia


#9

suka..
sapa xsuka bahagia..
orang gila pun mahukan bahagia..
begitu juga insan normal...
bahagia merupakan impian,
cita-cita
harapan
dan kejayaan yang diimpikan..
semua mahukan bahagia..
oleh itu jangan sia-siakan bahagia datang.
bahagia itu satu ubat kecerian..
hargai bahagia
sebelum bahagia pergi dibawa angin..
kau begitu bahagia

begitu juga aku..bersama kau

Monday, 2 May 2011

game game game

#8

game..
alahai game..
aku nak bercerita pasal game
pasal game
macam - macam boleh jadi
marah
nangis
gaduh
terasa hati
sedih
menjanda
menduda
berbagai2 lagi..
ketawa sinis..
tapi itu laa kuasa game =)
membuatkan semua alpa..



so, kepada semua perempuan2 jangan salah paham kalau lelaki korang xpedulikan korang kalau dieorg main game =)
chill keyhh... ;D


Wednesday, 27 April 2011

wahai sahabat

#7


sahabat..
memang susah kalau nama sahabat
mudah terasa, 
mudah amik hati
mudah makan hati
mudah kecik hati
hurmm.. namun sahabat tidak pernah terfikirkan tentang perasaan sahabat yang lain
sahabat berbicara,
sahabat melakukan 
segala tanpa memikirkan perasaan sahabat yang lain..
itu sebab ianya dipanggil sahabat
memang itu perkara biasa
sahabat akan bergaduh
sahabat akan bertekak
sahabat akan salah faham..
namun sahabat jugak yang memahami mu.,
itu namanya sahabat..
 sayang sahabat2 saya...=)

Thursday, 14 April 2011

perfect (=

#6




Made a wrong turn, once or twice. 
Dug my way out, blood and fire. 
Bad decisions, that's alright. 
Welcome to my silly life. 
Mistreated, misplaced, misunderstood. 
Miss 'No way, it's all good', it didn't slow me down. 
Mistaken, always second guessing, underestimated. 
Look i'm still around. 

Pretty pretty please, don't you ever ever feel. 
Like you're less than fuckin' perfect. 
Pretty pretty please, if you ever ever feel, like you're nothing. 
You're fuckin' perfect to me! 

You're so mean, when you talk, about yourself you were wrong. 
Change the voices, in your head, make them like you instead. 
So complicated, look happy, you'll make it! 
Filled with so much hatred, such a tired game. 
It's enough! I've done all I can think of. 
Chased down all my demons, i've seen you do the same. 

Woah ohh, pretty pretty please, don't you ever ever feel. 
Like you're less than fuckin' perfect. 
Pretty pretty please, if you ever ever feel, like you're nothing. 
You're fuckin' perfect to me. 



The whole world's scared so I swallow the fear. 
The only thing I should be drinking is an ice cold beer. 
So cool in line, and we try try try, but we try too hard and it's a waste of my time. 
Done looking for the critics, cause they're everywhere. 
They dont like my jeans, they don't get my hair. 
Exchange ourselves, and we do it all the time. 
Why do we do that? Why do I do that? 

Why do I do that? 

Yeah, oh, oh baby, pretty baby! 
Pretty pretty please, don't you ever ever feel. 
Like you're less than fuckin' perfect. 
Pretty pretty please, if you ever ever feel. 
Like you're nothing, you're fuckin' perfect to me yeahhh. 
You're perfect, you're perfect! 
Ohh pretty pretty please, don't you ever ever feel. 
Like you're less than fuckin' perfect. 
Pretty please, if you ever ever feel, like you're nothing. 
You are perfect to me...

Tuesday, 12 April 2011

terima kasih

#5
engkau
segala tanda tanya telah berakhir
segala nya telah terjawab
walaupun jawapannya tidak seperti keinginanku
walaupun perit didengar
walaupun air mata nie mengalir seperti air terjun..
itu bukan tanda mintak simpati
bukan belas kasihan
tapi tanda kesedihan yang terbukti amat menyakitkan
terlalu perit
terlalu pedih
terlalu sakit
namun aku berterima kasih atas penjelasan kau
aku cuba untuk menerimanya
aku cuba untuk memulihkan diriku
aku cuba mengelak diriku daripada jeles melihat kau
aku akan cuba semua itu
biarpun ia mengambil masa lama..
kerna hati yang terluka makan masa awak....
tapi.. terima kasih atas semuanya...
TERIMA KASIH..
atas sesaat memori bersamamu...
begitu indah ..
begitu gembira..
TERIMA KASIH....(=

Wednesday, 23 March 2011

bilakan

#4


sampai bilakan aku harus menggu kau..!! 

saat demi saat
minit demi minit
jam demi jam
hari demi hari 
mingu demi minggu
bulan demi bulan
tahun demi tahun


bilakah?
bilakah?


aku bosan 
aku penat
aku sakit


jangan perlakuan seperti robot
yang telah diset 
diarah, dipergunakan, sesuka hati 
bila diperlukan..


aku ada hati
aku ada perasaan
semua yang dilahirkan di dunia mempunyai itu..


jikalau hati tidak mahu.
bicara..hal sebenarnya
lepaskan dengan baik..
bagaimana kau mula memintanya...





                                              until you ask me stay away from you life ;)

Monday, 21 March 2011

LAlaLAlaLA..

BEING GOOD MAKE CRAZY ^_-


#3


You say that I'm messing with your head (yeah yeah yeah yeah)
All cuz I was making out with your friend (yeah yeah yeah yeah)
Love hurts whether it's right or wrong (yeah yeah yeah yeah)
I can't stop cuz I'm having too much fun (yeah yeah yeah yeah)

You're on your knees, begging please, stay with me
But honestly I just need to be a little crazy

All my life I've been good, but now
I, I, I, am thinking what the hell
All I want is to mess around
And I, I, I don't really care about
If you love me
If you hate me
You can't save me
Baby, baby
All my life I've been good, but now
Whoooooooa what the hell!

What? What? What? What the hell!

So what? If I go out on a million dates? (yeah yeah yeah yeah)
You never call or listen to me anyway (yeah yeah yeah yeah)
I'd rather rage than sit around and wait all day (yeah yeah yeah yeah)
Don't get me wrong, I just need some time to play (e-yea)

You're on your knees, begging please, stay with me (la la la)
But honestly I just need to be a little crazy (crazy! )

All my life I've been good, but now
I, I, I, am thinking what the hell
All I want is to mess around
And I, I, I don't really care about
If you love me
If you hate me
You can't save me
Baby, baby
All my life I've been good, but now
Whoooooooa what the hell!

La la la la la la la
Whoa whoa whoa
La la la la la la la
Whoa whoa whoa
You say that I'm messing with your head
Boy, I like messing in your bed
Yeah, I am messing with your head
When I'm messing with you in bed

All my life I've been good, but now
I, I, I, am thinking what the hell (what the hell! )
All I want is to mess around
And I, I, I don't really care about (I don't care about! )
All my life I've been good, but now
I, I, I, am thinking what the hell
All I want is to mess around
And I, I, I don't really care about (If you love me)
If you love me (you know)
If you hate me (you know)
You can't save me
Baby, baby (If you love me)
All my life I've been good, but now
Whoooooooa what the hell!

La la la la la la la la la la
La la la la la la la la la


Sunday, 20 March 2011

air mata

#2
AIR MATA


air mata 
apa itu air mata??


air mata yang mengalir dari mata..
air mata yang menitis membasahi pipi kiri dan kanan
air mata yang laju mengalir
air mata yang membuatkan mood tukar menjadi sebak
air mata bila mahu berhenti
air mata ko xpenat ke keluar xhenti2..


tanpa rasa jemu dan penat kau mengalir
setiap mood kau bertukar sebak dan hiba secara tiba
bila kau nak habiskan air mata kau
kau mengeluarkan air mata tanpa serba salah
kesian kat mata kau
dye tidak mengerti keperitan itu.
tapi dye terpaksa mengeluarkan tanpa sebarang bayaran


sudah2 laa tu.. 
air mata merupakan nilai harga yang tinggi di pasaran
kerna itu bukan air mata jadian
itu air mata yang datangnya dari hati yang penuh kekecewaan..
lapkan air mata itu.
jangan biar ia mengalir untuk benda remeh..
jangan biarkan air mata mengalir disebabkan 
 kesedihan , kekecewaan, dan atas dasar yang menyakitkan hati.


kerna bagiku 
air mata ku mahal
semahalnya
tapi kau bazirkan air mata nie
bodohnya kau ..
sedarlaa air mata sangat berharga ;D


hari jadi abah

Encik Zulkurnain Abdullah..
nama panggilan anak2 abah..
seorang yang sangat penyabar tapi bila marah memang panas
seorang yang tegas pada anak2 nya tp sangat menyayangi anak2 nya..
seorang terlalu commit pada kerjanya..
seorang yang rajin..
seorang abah yang terbaik buat kami berlima..
seorang selalu melayan kerenah anak2 nya yang nakal2 nie..
abah yang terbaik buat kami. :D
sayang abah sangat2.
sory kalau ada buat salah..
(^-^)

abah ngan mama tercinta <3

Saturday, 19 March 2011

seorang gadis yang bodoh

GADISS
1#

bodoh..
itu ungkapan pada sesiapa yang mengenali gadis nie..
die bukannya bodoh apa..
cuma bodoh dalam soal ''love''

gadis yang sanggup dimadukan
gadis yang sanggup diduakan
gadis yang sanggup berubah
gadis yang sanggup melakukan apa saja nya
gadis yang sering dimaki hamun
gadis yang sering dijadikan barang di masa diinginkan
gadis yang selalu berharap agar DIA akan sentiasa bersamanya
gadis yang sering menjadikan tempat luahan perasaan tidak puas hatinya
gadis yang selalu bersabar dengan perangainya.

die laa gadis bodoh.
namun die tidak mempedulikan semua itu..
kerana gadis ini berpegang pada janji..
xakan meninggalkan lelaki ini..
sehinggala lelaki ini sendiri ingin melepaskan gadis ini pergi..

dan pada malam ini baru sahaja genap 5bulan mereka bersama..(20102011-20032011)
ungkapan gadis bodoh ini:
'' sayang, saya bahagia bila bersama awak.. walaupun yang lain xmenyukainya..
biarkan org nak ckp.awak sayang saya kan..=)''
gadis yang xpernah berhenti berharap pada DIA..

"gadis yang masih menungu DIA tanpa jemu''

Friday, 18 March 2011

welcome to my blog =)



Nama: Fatin Haifaa Binti Zulkurnain
Umur: 19 tahun (2011)
Status: student (sem2 )
Tempat study: kolej poly tech mara kota bharu (KPTMKB)
Cos: diploma in tourism 
Asal:  Kedah 
Hobi: melayari inernet & dengar lagu & melancong
anak yg : ke -3 dari 5 adik beradik
family sekarang tinggal di : Kuala Lumpur.
minat dalam scouting dan outdoor activities
love eating mcflurry oreo (=
love to memekak dan merapu..
easy going n love everyone to like being my friend =)